Beste basketbal leagues

De NBA, Euroleague, de Turkish Premiere Basketball League, de Lega Basket Serie A, Baloncesto Superior Nacional, de Chinese Basketball Association, Liga Nacional De Basquet, Israeli Super League, HEBA A1 en Liga ACB, zij hebben de grootste en beste basketbalcompetities waarvan de NBA zonder twijfel werelds meest bekende professionele basketbal competitie is. Echter, in sommige delen van de wereld, dromen kinderen niet van het spelen voor de Bulls, Lakers of Cavaliers, maar meer van het spelen voor een professionele top club in hun land. best1De professionele liga’s van de wereld in het basketbal zijn gevuld met de beste en meest ervaren spelers en stellen een ultra-competitief spel voor. Toptalenten studeren vaak af aan de NBA, waar ze miljoenen verdienen voor de vaardigheden die ze als jonge profs aangescherpt hebben in hun thuisland. Ook zijn een aantal spelers van de Verenigde Staten naar het buitenland gegaan, omdat ze een top-betalende internationale liga verkozen in plaats van de druk en het veeleisende schema binnen de NBA. Hieronder wat meer uitleg over 3 professionele basketbalcompetities buiten de Verenigde Staten met de hoogste kwaliteit in het basketbal. Informatie dat behulpzaam kan zijn bij het gokken op basketbal.

De Euroleague

De Turkish Airlines Euroleague is de top competitie van het internationale basketbal. De beste teams van elke Europese pro league kwalificeren zich om te spelen in deze jaarlijkse wedstrijd, die vergelijkbaar is met het voetbal van de UEFA Champions League. Teams uit 18 Europese nationale liga’s kunnen in aanmerking komen voor de 24-team reguliere seizoen. De kwalificatie is gedeeltelijk gebaseerd op de binnenlandse ranking van het voorgaande seizoen, zodat elk jaar alleen de beste teams voor stevige concurrentie zorgen in elke wedstrijd. De Euroleague is uniek omdat de deelnemende teams ook spelen in hun nationale competities. Op die manier concurreren ze voor meerdere trofeeën in hetzelfde seizoen. Dit is heel anders dan de NBA, waar het seizoen bestaat uit 82 wedstrijden en de play-offs allemaal worden gespeeld in een enkel kampioenschap.best2

De Liga ACB

De Liga ACB wordt algemeen beschouwd als de beste nationale competitie in de wereld naast de NBA, de Spaanse Liga ACB domineert het Europese professionele basketbal. Vier ACB teams wisten zich momenteel te plaatsen in de top 10 van de breed rankings van Europa. Zelfs fans van het voetbal zijn vertrouwd met de namen van enkele van de beste Spaanse teams. Real Madrid en Barcelona, worden gerund door dezelfde atletische clubs die de beroemde voetbalploegen overzien. Beide, Real Madrid en Barcelona zijn eeuwigdurende kampioenen in de Liga ACB. De Spaanse NBA sterren Ricky Rubio en de Gasol broers kregen hun start in deze competitie, net als de in Argentinië geboren NBA-ster Luis Scola. Onder Amerikaanse basketbal gezellen, wordt Liga ACB beschouwd als een van de beste plaatsen om te spelen vanwege de relatief hoge salarissen en de populariteit van basketbal in Spanje.

De Chinese Basketbal Association

De Chinese Basketball Association, of CBA is de proeftuin voor de Chinese spelers die de ambitie hebben om over te gaan tot de NBA speler. cba1Center Yao Ming, een van de bekendste Chinese atleten allertijden, werd als eerste geselecteerd in de 2002 NBA na vijf succesvolle jaren met de Shanghai Sharks in de CBA. Dankzij een grote marketing en royale salarissen, trekt de CBA veel beroemde NBA-spelers: Stephon Marbury, Tracy McGrady en Gilbert Arenas staan op de lijst van standouts die de Stille Oceaan zijn overgestoken. De CBA is zo succesvol, dat spelers als Mengke Bateer en Yi Jianlian, beide in China geboren, besloten terug naar huis te keren. Grote sterren binnen de CBA genieten van naamsbekendheid en een aanvulling op hun salaris met verkregen deals.