Professionele basketbalspeler worden

Hoe krijg je jouw voet in de deur van professioneel basketbal? Wel, niemand is jou iets verschuldigd. Al het harde werk zal van jouw kant moeten komen. Jij zal moeten tonen wat je waard bent. En niet alleen dat je goed bent in het spel, maar gewoon de beste. Iemand overtuigen van jouw kwaliteiten is net hetzelfde als een product verkopen. Daarom is training belangrijk. Niet een uurtje of 2 per week, maar wel enkele uren per dag. Je zal heel wat tijd moeten besteden aan je techniek en strategie, deze de belangrijkste waarden in het professionele basketbal. Daarnaast dien je uiteraard het spel en de spelregels te kennen als een weesgegroetje. Training en studie is dus een belangrijke eerste stap. bas2

Een tweede stap is werken aan jouw persoonlijke marketing. Leg beelden vast om jouw technieken en strategie te tonen. En werk aan een netwerk. Iets wat simpel mag klinken, maar veel spelers doen het niet. Er zijn miljoenen mensen in de wereld die professionele basketbal speler willen worden en niet iedereen zal deze droom waarmaken. Je bent dus zeker niet de enige. Een goede strategie naast het veld is dus ook belangrijk. Vraag coaches of in jouw lokale sportschool naar informatie, er is altijd wel iemand die iemand kent. En mannelijke kandidaten kunnen het beste zoeken naar vrouwen wiens vrienden basketbal spelen. Zoek uit waar goede spelers trainen of wedstrijden spelen. Schroom en arrogantie in het benaderen van de juiste mensen zal je niet helpen, maar wel strategie en professionaliteit. Dus krijg je ergens een ‘nee’ te horen, dan aanvaard je dit antwoord het beste met een glimlach.

Zoals hierboven reeds vermeld zijn er miljoenen spelers die in sportscholen en speeltuinen rondlopen en denken professioneel te kunnen spelen. Maar een professioneel onderscheidt zich van de rest. Een hoog aantal punten scoren is daarom niet wat jou uniek maakt. Professioneel zijn heeft niks te maken met in welk team je zou spelen of het aantal punten dat je scoort. Ware professionaliteit ligt in volgende punten:

1. Of het nu een goede dag of een slechte is, elke dag opdagen is een kwaliteit van professionalisme. De mensen laten weten en laten zien dat ze te allen tijde op je kunnen rekenen.bas3

2. Naast familie, is basket het tweede in lijn.

3. Begrijp dat het niet alleen om talent gaat.

4. Een hoog loon ontvangen is niet wat je een professionele speler maakt, wel de klus klaren waarvoor je betaald wordt.

Waar verdien je het meest?

Ongetwijfeld verdien je het meest binnen de NBA, maar ook buiten de Verenigde Staten is de verloning in het professioneel internationaal basketbal niet min.

Hoe kom je er?

Waar of in welke liga ook ter wereld, het is en zal altijd een moeilijk te verwezenlijken droom zijn om professioneel basketbalspeler te worden, maar wel een droom die haalbaar is voor hen die bereid zijn er hard voor te werken. Enkel door middel van doorzettingsvermogen, hard werken en vastberadenheid komen dromen uit!