Wedden op basketbal

Van de vier grote sporten, is basketbal een van de gemakkelijkste om op te wedden. Samen met voetbal, gebruikt basketbal de puntenverdeling om in te zetten op de teams. Als je weet hoe er gegokt dient te worden in voetbal, dan ken je vrijwel de manier om te wedden op basketbal.

Hoe werkt het?

Net als voetbal kent basketbal vele manieren om te gokken. Moneyline, handicapweddenschappen en under/overs zijn de meest gebruikte bij iedere bookmaker, zoals Leovegas, Betsafe en Betsson die biedt ook andere spellen gratis casino met gratis spins en andere. Wedden op moneyline, is wedden op het team dat volgens jou de wedstrijd gaat winnen. Wedden op handicap, is het team waar je op gokt een voorsprong of achterstand geven (vitueel). Vaak gebeurt dit met een half punt, om gelijkspel uit te sluiten. Wedden op de manier under/over is eigenlijk een Player Special. Wedden op deze manier, is wedden op een bepaalde speler uit het team. Je wedt op zijn puntenscore. Als je eenmaal de strategie van een team ontrafeld hebt en de manier waarop spelers spelen, de zwakste en sterkste eruit weet te halen, kan je heel snel geld verdienen met een over/under weddenschap.bet1

Andere vormen zijn Bet Parlays en Bet Teasers, waarbij exact het winnende team dient voorspeld te worden van 2 of meer wedstrijden. Bij Bet Parlays, hebben gokkers de mogelijkheid om te wedden tegen de puntenverdeling of kunnen ze ook de Moneyline gebruiken. Bet Teasers zijn gemaakt met gebruik van de puntenverdeling waarbij gokkers de puntenverdeling in hun voordeel kunnen aanpassen. Het enige wat telt bij Bet Parlays en Bet Teasers is dat al je teams moeten winnen of de inzet is verloren. Zelfs al heb je vijf van de zes wedstrijden er juist uitgepikt, wanneer je een Bet Parlay of Bet Teaser hebt ingezet, is het nog steeds een verlies.

Waar moet je op letten?

Weddenschappen aangaan in de Best Leagues zoals wedstrijden van de NBA, vraagt tijd en moeite van de gokker. Geblesseerde spelers betekenen vaak een genadeslag voor hun team. Als er zelfs meerdere spelers van een team niet kunnen deelnemen aan een wedstrijd omdat ze blessures hebben opgelopen, dan bestaat de mogelijkheid dat een wedstrijd zo goed als verloren wordt. Alvorens je een weddenschap plaats, doe je er dus goed aan om op voorhand te controleren of er geblesseerde spelers zijn. Ken je het team niet, en er mist een speler, zoek dan op of deze gemiste speler een prominente plaats of een vaste waarde inneemt in het team.basketball3

Ga je wedden en wil je weten hoeveel kans je maakt dat je de weddenschap wint, controleer dan alle statistieken die er zijn. Controleer alles van het team waar je op wil wedden. Controleer de puntenscore van voorgaande wedstrijden. Welke speler scoorde de meeste punten? Welke speler verloor punten? Enz.

Houd ook rekening met het feit dat teams 2 wedstrijden kunnen spelen in 2 dagen tijd. Om van de ene wedstrijd naar de andere te gaan, moeten ze soms lange afstanden afleggen. Uitputting en blessures kunnen hier een grote rol in spelen.

Als je live gokt, zorg dat je de wedstrijd ook ziet!